Napi tippek!

2011.02.03: Bari - Internazionale over 2,5 V ; U20Brazília - U20Kolumbia H ; Real Madrid - Efes Pilsen H ; Linköping - Södertalje H ; Espoo - Karpat H

Mondd el a véleményed

Bet and win on Facebook

Hírek a nagyvilágból

HTML

Kitekintés a 'Magyarjainkra'

2011.02.02. 17:53 Fater007

A mellőzött Huszti Szabolcs és Gera Zoltán nem tudta elhagyni klubját, így jobb híján kettőzött erővel kell küzdeniük, hogy megmutassák, vannak olyan jók, mint akik a helyükön játszanak. A volt liverpooli Simon András elutasította a Győrt, de máshová egyelőre nem kellett. Mások lendületet kaphatnak kölcsönben.

 

Hajnal Tamás a végsőkig bízott abban, hogy esetleg az éllovas Dortmundnál a kispadra ülhet, de csalódnia kellett, még a japán Kagawa távollétében sem jutott előrébb. A Köln mellett a Stuttgart jelezte, hogy nagy szüksége lenne rá.

A VfB már kezdett letenni a megszerzéséről, akkor kikapott a Freiburgtól hazai pályán, ami egyszersmind azt is jelentette, hogy a nemzetközi kupában még álló sváb csapatnak akár komoly kiesési gondjai is lehetnek, így kell az erősítés. Az utolsó napon végül megegyezett a két klub. [3]

Huszti Szabolcs sorsa ellenben nem oldódott meg, a Zenit ugyan tárgyalt csapatokkal, talán még a spanyol Zaragoza is szóba került, de az oroszok nem bizniszeltek senkivel. Remélhetőleg azért, mert rájöttek, mégiscsak képesek használni valahol a bal lábas magyart. A Zenit a BL-főtábláján lesz augusztusban, de nagy kérdés, hogy Huszti is ott lesz-e.

Gera Zoltán kérői (Blackpool, West Ham, Birmingham) sem voltak túlságosan rámenősek, de talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy a Fulham volt elég makacs. Mark Hughes edző elmondta, szüksége van a csatárként és középpályásként is bevethető magyarra.

Előkerült még a nyáron lejáró szerződésének egy hosszabbítási opciója is, de ha továbbra sem lesz változás, nyilván nem ragaszkodik ahhoz Gera, hogy életbe lépjen, és még egy évet elveszítsen Londonban. Mivel 31 éves, az évek hatványozottan számítanak, mert maximum még egy nagy dobása van.

Rudolf Gergely biztosan játszani fog Bariban, hiszen rögtön a kezdőbe állította a Komant annyira nem kedvelő Ventura edző, a Genoa lehet, hogy elsőre túl nagy falat volt neki. Gólt is lőtt rögtön a Juventusnak, aztán a Cagliari ellen kihagyott egy tizenegyest, a Bari pedig így tökutolsó, és minden pontra nagy szüksége van.

Laczkó Zsolt eléggé bevállalós, nagy pénzért (830 ezer euró) adta el őt Vladan Filipovics a Sampdoriának [4]. Laczkó eddig két meccsen egymás után nem játszott, de hátha végül jól sül el a váltás. Ha nem, akkor a válogatott balhátvéd poszton gyengül, kivált, mert a Newcastle-tól a harmadosztályba, a Huddersfieldhez továbbküldött Kádár Tamás sérült.

Sikerült viszont Simon Krisztiánnak a berobbanás, mert a holland Feyenoord nemcsak leigazolta, az Ajax elleni rangadón mindjárt be is vetette a fiatal magyar szélsőt. A tény csak erősödött, ezt az irányt kellene választaniuk a magyaroknak, mert a holland sebességet nem annyira nehéz felvenni. Vadócz sorsa is ott rendeződött, a francia Auxerre-nél esélye sem volt.

Dzsudzsák Balázsnak jól jött, hogy a Lille az utolsó pillanatokban feldobott érte 10 millió eurót [5], mert ezzel csak megerősítette egyébként sem gyenge pozícióját, a szerződéshosszabbításért (2015-ig aláírt) [6] némi plusz pénzt is kap majd a jövőben. A Lille-től 200 ezer eurót szeretett volna havonta a bal lábas klasszis, amiből azt is kikövetkeztethetjük, hogy legalább 150 ezer euró körül kereshet a PSV-nél.

Olaszországban is akadt egy kedvező példa, a Brescia csatára, Feczesin Róbert az Ascolihoz ment. Jó döntés – első meccsén mindjárt betalált fejjel -, mert az első ligás kieső klubnál a csapatba sem került be. A másodosztályú Ascoli is kieső helyen van, és nem is lesz egyszerű bent maradnia. Mindenesetre a válogatottnál a sérült Szalai kényszerű távollétében egy erős csatárra szükség lesz Priskin mellett. (Bár a kapitány egyelőre Tököli Attilában bízik.)

Németh Krisztiánnak is mutatnia kellene már valamit ebben a félévben, bár így is gyanítható, hogy az elveszített időt ő már nem tudja visszanyerni. Az itthon óriási tehetségnek kikiáltott játékost a görög Volosz árazta be januárban [7], nagyon bízunk benne, hogy nem örök időkre.

Az Olympiakosznál nem játszott, így legalább játékba kerülhet a hetedik helyezett újoncnál, mert rá is igaz: Szalai helyén játszhatna a válogatottban, ha jó formában lenne. Kiss Zoltán Görögországba, a Panszerraikoszhoz vette az irányt Debrecenből.

Stieber Zoltán majdnem a Lauternnél kötött ki Aachenből, de maradt a másodosztályban. Nem kellett viszont az Aachennek Simon András, aki a győriek ajánlatát is visszautasította.

Az U20-as vb-bronzérmes csatárnál tehát még egykori liverpooli társa, Németh is kedvezőbb helyzetben van. És akkor még egy csatár a csapatból: Balajti Ádám. Ő nem is külföldre akart menni, hanem Újpestre, de nem sikerült, így továbbra is a Loki cseh edzőjét, Zdenek Scasnyt kell meggyőznie.

Szólj hozzá!

Címkék: hajnal gera psv mainz szalai dzsudzsak 04

A bejegyzés trackback címe:

https://bet-andwin.blog.hu/api/trackback/id/tr822633977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása